دنیای انیمیشن از سبکهای مختلف تشکیل شده است. کلمه “انیمیشن” اصطلاحی است که تقریباً هر چیزی که دارای حرکت باشد را شامل میشود . موشن گرافی یکی از زیر مجموعههای انیمیشن سازی است ک در دنیای دیجیتال به ابزاری قدرتمند تبدیل شده است.
از طراحیهای ثابت و متحرک
موشن گرافی به معنای گرافیک در حرکت است. این ساده ترین تعریفی است که میتوانید دریافت کنید. بسیاری از اوقات موشن گرافی، موشن دیزاین نیز نامیده میشود که درک رابطه بین حرکت و طراحی عناصر را آسان میکند. موشن گرافیک به معنای استفاده از دانش طراحی در رسانههای جدید و افزودن حرکت (زمان و مکان به آن) است.
تاریخچه حرکت گرافیک
قبل از وجود موشن گرافی، زمانی بود که قطعات طراحی گرافیک فقط در قالب تخت (بدون حرکت) کار میکردند. در آن دوران کارتونهای سنتی والت دیزنی به صورت تصاویر متحرک بودند. اما با پیشرفت های سینما، به ویژه در عناوین افتتاحیه ، موشن دیزاین ظهور کرد.
رشد موشن گرافی
در دهه ۱۹۴۰ ، موشن گرافیک با کار آزمایشی Oskar Fischinger و Norman McLaren متولد شد. در دهه ۱۹۵۰ طراحان شگفت انگیزی مانند Saul Bass ، Maurice Binder و Pablo Ferro موشن گرافی را به طرز چشمگیری در معرض دید عموم قرار دادند. این روش جدید بازی با کلمات و عناصر گرافیکی که مردم قبلاً هرگز ندیده بودند ، نقطه ورود محبوبیت بیشتر موشن گرافی به سینما و تلویزیون اصلی بود.
فیلمهایی که این هنرمندان روی آنها کار کردهاند، هنوز هم برای بسیاری از طراحان موشن گرافی و کارشناسان سینما الهام بخش و مرجع است. کارهای آنها نمایانگر یک رویکرد غیر منتظره و خلاقانه بود. آنها در شروع فیلمها اطلاعات فیلم، کارگردان، بازیگران و… را قرار میدادند.
پیشرفت تکنولوژی
موشن گرافیک به شدت با پیشرفت تکنولوژی در ارتباط است ، بنابراین تکامل آنها در هم آمیخته است.
در سالهای اخیر، پیشرفت نرم افزارهای طراحی و انیمیشن سبب شده تا Motion Graphics برای افرادی که مایل به یادگیری یا تولید هستند بیشتر در دسترس باشد. همچنین فراگیری نمایشگرهای مختلف فرصتهای بیشتری را برای طراحی و تحریک محتوا ایجاد کرده است.
کاربرد موشن گرافی های امروزی
توسعه فناوری و وجود صفحه نمایش دستگاههای مختلف سبب شده تا استفاده از موشن گرافیک گسترش پیدا کند. در تلویزیون، از موشن دیزاین در افتتاحیه نمایشهای تلویزیونی، معرفی یک برند، آموزش و… استفاده میشود. همچنین در صفحه پیش بینی اخبار و پس زمینه های مجازی آنها تعبیه شده است.
تلویزیون از روزهای آغازین از حرکت استفاده میکند و به بخشی جدایی ناپذیر از هویت خود تبدیل شده است. همچنین تلویزیون به ایجاد یک کانال یا نمایش خاطره انگیز کمک میکند.
استفاده از موشن گرافی در رسانه ها
با پیشرفت وب سایتها و برنامهها ، موشن نقش مهمی در طراحی تجربه کاربری ایجاد کرده است. که به این کار اصطلاحا UX Motion Design میگویند.
وقتی صحبت از تبلیغات، به ویژه رسانههای اجتماعی میشود ، موشن گرافیک واقعاً در همه چیز نقش دارد. این نوع انیمیشن از تبلیغات داستان محور پیچیده گرفته تا پستهای متحرک ساده اینستاگرام میدرخشد. این یک ابزار عالی برای کمک به شرکتها است که از سایر رقبا آنها را متمایز میکند.
حرکت موشن گرافی
در حرکت موشن گرافی باید به مفهوم آن توجه داشته باشید. باید به این فکر کنید که مخاطبان از این حرکت چه برداشتی میکنند. طبیعتاً ، طراحی حرکت برای عملکرد خوب، به شخصیتها متکی نیست. استفاده از استعارههای بصری، یکپارچگی بزرگی برای فیلم های انیمیشنی قدرتمند است.
ریتم موشن گرافی
درحرکت اشیاء ، سرعت انتقال صحنه ها و اقدامات درون آن برای یک فیلم موشن گرافیک بسیار مهم است. این موضوع در مورد تسلط بر زمان و مکان است. ریتم از تفاوت سرعت عمل در لحظات مختلف انیمیشن بوجود میآید.
زبان موشن گرافیک
حرکات نرمتر، با مدت زمان طولانی تر، میتوانند احساس آرامش را به وجود آورند. در حالی که اقدامات سریع و انتقال زیاد در مدت زمان کم، چیزی با انرژی تر را بیان می کنند. ترکیبی از موارد موجود در یک ویدیو به ایجاد ریتم و ایجاد اوج، کمک میکند. حرکت یک زبان است؛ و یک داستان را به تنهایی تعریف می کند. حرکات به پیام انیمیشن قدرت میبخشند.
زمان اجرای حرکت
حرکت فقط حرکات ظریف و ریتم عالی نیست. یکی دیگر از جنبههای مهم حرکت زمان اجرا است. این یعنی هر متن و کنش روی صفحه باید زمان مناسب را داشته باشد، تا به بیننده اجازه دهد آنچه را که اتفاق میافتد بخواند و درک کند. بسیاری از اتفاقات در مدت زمان کوتاه ممکن است آشفته به نظر برسد و منجر به سوتفاهم شود.
در پایان
اطلاعات بیشتر
جهت اطلاعات بیشتر میتوانید مطالب صفحه گرافیک سایت و موشن گرافی را مشاهده فرمایید. تیم آرتا تکنیکال در زمینه طراحی گرافیک خدمات با کیفیت ارائه میکند.
منبع: سایت biteable.com