بازاریابی مجازی, تبلیغات, شبکه های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی در دیجیتال مارکتینگ

آرتا تکنیکال؛ شبکه‌های اجتماعی

اصطلاح شبکه اجتماعی به استفاده از سایت‌های شبکه‌های  اجتماعی مبتنی بر اینترنت برای حفظ ارتباط با دوستان، خانواده، همکاران، مشتریان یا مخاطبان اشاره دارد. شبکه‌های اجتماعی می‌توانند از طریق سایت‌هایی مانند فیس‌بوک، توییتر، لینکدین و اینستاگرام، یک هدف اجتماعی، یک هدف تجاری یا هر دو داشته باشند. پلفترم‌های فعال در شبکه‌ّای اجتماعی  همچنین پایگاه مهمی برای بازاریابان است که به دنبال جذب مشتریان هستند.

شبکه‌های اجتماعی در دیجیتال مارکتینگ
شبکه‌های اجتماعی در دیجیتال مارکتینگ

شبکه‌های  اجتماعی به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از مهم‌ترین جنبه‌های بازاریابی دیجیتال هستند. شبکه‌های اجتماعی مزایای باورنکردنی را به شما ارائه می‌کنند که باعث دستیابی شما به میلیون‌ها مشتری در سراسر جهان است. و اگر از این منبع سودآور استفاده نمی‌کنید، یک فرصت بازاریابی باورنکردنی را از دست می‌دهید. با استفاده نکردن از شبکه‌های اجتماعی شما امکان  انتشار آسان اخبار در مورد محصول و آسان‌تر شدن فعالیت‌هایتان را از دست می‌دهید.

علت استفاده از شبکه‌های اجتماعی در کسب و کار خود

تیم آرتا تکنیکال در ادامه به دلایلی می‌پردازد که باعث می‌شوند تا به طور جدی‌تری فعالیت خود را در شبکه‌های اجتماعی ادامه دهید.

بهبود آگاهی از برند

شبکه‌های  اجتماعی یکی از بدون استرس‌ترین و سودآورترین پلتفرم‌های بازاریابی دیجیتال هستند که می‌توان از آن برای افزایش دید کسب‌وکارتان استفاده کرد. برای شروع،  بایست پروفایل‌های رسانه‌های اجتماعی برای کسب و کار خود ایجاد کنید. سپس شروع به شبکه‌سازی با دیگران کنید. با استفاده از یک استراتژی شبکه‌های  اجتماعی، به شما کمک می‌کند تا به طور قابل توجهی شناخت برند خود را افزایش دهید.

آگاهی بیشتر افراد از برند شما از طریق شبکه‌های اجتماعی
آگاهی بیشتر افراد از برند شما از طریق شبکه‌های اجتماعی

 با صرف تنها چند ساعت در هفته، بیش از ۹۱ درصد از بازاریابان ادعا کردند که تلاش‌های بازاریابی اجتماعی آن‌ها به میزان قابل توجهی باعث افزایش دیده شدن برند و افزایش تجربه کاربر شده است. بدون شک داشتن یک صفحه در شبکه‌های  اجتماعی برای برند شما به نفع کسب و کار شما خواهد بود. همچنین با استفاده منظم می‌تواند در کمترین زمان مخاطبان زیادی برای کسب و کار شما ایجاد کند.

مقرون به صرفه

برای یک استراتژی تبلیغاتی، بازاریابی شبکه‌های  اجتماعی احتمالاً مقرون به صرفه‌ترین راه است. ایجاد حساب کاربری و ثبت نام تقریباً برای تمام پلتفرم‌های شبکه‌های  اجتماعی رایگان است. اما اگر تصمیم دارید از تبلیغات پولی در پلتفرم‌های فعال این حوزه استفاده کنید، همیشه از کارهای کوچک شروع کنید تا ببینید چه انتظاراتی باید داشته باشید.

کاهش هزینه‌‌ها به کمک شبکه‌های اجتماعی
کاهش هزینه‌‌ها به کمک شبکه‌های اجتماعی

مقرون به صرفه بودن بسیار مهم است زیرا به شما کمک می‌کند بازده سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشید. همچنین باعث می‌شود تا بودجه بیشتری برای سایر پرداخت‌های بازاریابی و تجاری داشته باشید. فقط با سرمایه‌گذاری کمی پول و زمان، می‌توانید نرخ تبدیل خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید.  در نهایت از پولی که در درجه اول سرمایه‌گذاری کرده‌اید، را به عنوان بازگشت سرمایه دریافت کنید.

با مشتریان خود درگیر شوید

شبکه‌های  اجتماعی راه خوبی برای تعامل و تعامل با مشتریان هستند. هرچه بیشتر با مخاطبان ارتباط برقرار کنید، شانس بیشتری برای تبدیل خواهید داشت. با مخاطبان هدف خود یک ارتباط دو طرفه برقرار کنید تا خواسته‌های آنها شناخته شود و علاقه آنها به راحتی تامین شود. علاوه بر این، ارتباط و تعامل با مشتریان یکی از راه‌های جلب توجه آن‌ها و انتقال پیام برندتان به آن‌ها است. بنابراین، برند شما به طور واقعی به مخاطبان بیشتری دست خواهد یافت و بدون هیچ زحمتی تثبیت می‌شود.

تعامل دو طرفه با مشتریان و اعتماد سازی
تعامل دو طرفه با مشتریان و اعتماد سازی

افزایش و قوی‌تر شدن وفاداری به برند

وقتی در شبکه‌های  اجتماعی حضور دارید، پیدا کردن شما و ارتباط با شما را برای مشتریان آسان‌تر می‌کنید. با برقراری ارتباط با مشتریان خود از طریق شبکه‌های  اجتماعی، به احتمال زیاد حفظ مشتری و وفاداری مشتری را افزایش می‌دهید. از آنجایی که ایجاد یک پایگاه مشتری وفادار یکی از اهداف اصلی تقریباً هر کسب و کاری است. رضایت مشتری و وفاداری به برند معمولاً دست به دست هم می‌دهند.

افزایش وفاداری مخاطبان شما
افزایش وفاداری مخاطبان شما

 این ضروری است که اغلب با مشتریان خود درگیر شوید و شروع به ایجاد ارتباط با آنها کنید. شبکه‌های  اجتماعی فقط به معرفی محصول شما محدود نمی‌شوند، بلکه یک پلتفرم پیشرو برای کمپین‌های تبلیغاتی هستند. مشتری این پلتفرم‌ها را به عنوان کانال‌های خدماتی می‌بیند که می‌توانند مستقیماً با کسب‌وکار ارتباط برقرار کنند.

رضایت مشتری سالم‌تر

شبکه‌های  اجتماعی نقشی حیاتی در بستر شبکه و ارتباطات ایفا می‌کنند. با کمک این پلتفرم‌ها، ایجاد صدایی برای شرکت شما در بهبود تصویر کلی برند مهم است. مشتریان از این واقعیت قدردانی می‌کنند که وقتی نظراتی را در صفحه شما ارسال می‌کنند، به جای یک پیام کامپیوتری، یک پاسخ اصلاح شده دریافت می‌کنند. برندی که برای مشتریان خود ارزش قائل است، برای نوشتن یک پیام شخصی که به طور طبیعی در یک نور مثبت درک می‌شود، زمان می‌گذارد.

رضایت بیشتر مشتریان با شبکه‌های اجتماعی
رضایت بیشتر مشتریان با شبکه‌های اجتماعی

آگاهی از بازار

یکی از بهترین راه‌ها برای یافتن نیازها و خواسته‌های مشتریان به جای برقراری ارتباط مستقیم با آنها، آگاهی از طریق بازار است. همچنین این موضوع به عنوان با ارزش‌ترین مزیت شبکه‌های  اجتماعی در نظر گرفته می‌شود. با مشاهده فعالیت‌های نمایه خود، می‌توانید علاقه و نظرات مشتریان را ببینید که اگر در یکی از این پلتفرم‌ها حضور نداشتید، در غیر این صورت متوحه این موضوع نمی‌شدید.

افزایش آگاهی عموم از برند با کمک شبکه‌های اجتماعی
افزایش آگاهی عموم از برند با کمک شبکه‌های اجتماعی

 به عنوان یک ابزار تحقیقاتی تکمیلی، شبکه‌های  اجتماعی می‌توانند به شما کمک کنند اطلاعات کسب کنید و درک بهتری از صنعت خود داشته باشید. هنگامی که طرفداران زیادی پیدا کردید، می توانید از ابزارهای اضافی برای بررسی سایر جمعیت‌شناسی مصرف کنندگان خود استفاده کنید.

اعتبار بیشتر برند

برای قدرتمندتر کردن کسب‌و‌کارتان، وفاداری به برند و رضایت مشتری هر دو نقش مهمی دارند، اما همه چیز به ارتباطات بازمی‌گردد. وقتی مشتریان می‌بینند که شرکت شما در شبکه‌های  اجتماعی پست می‌گذارد، مخصوصاً به سؤالات آنها پاسخ می‌دهد و محتوای اصلی را ارسال می‌کند، به آنها کمک می‌کند تصویر مثبتی در ذهن خود ایجاد کنند.

شبکه‌های اجتماعی عامل افزایش اعتبار برند
شبکه‌های اجتماعی عامل افزایش اعتبار برند

تعامل منظم با مشتریان خود ثابت می‌کند که شما و کسب و کارتان به آنها اهمیت می‌دهید. هنگامی که چند مشتری راضی به دست آوردید که درباره تجربه خرید مثبت خود صحبت می‌کنند، می‌توانید اجازه دهید تبلیغات توسط مشتریان واقعی که از محصول یا خدمات شما قدردانی می‌کنند برای شما انجام شود.

افزایش ترافیک

یکی از مزایای دیگر Social Networks این است که به افزایش ترافیک وب سایت شما نیز کمک می‌کند. با به اشتراک‌گذاری محتوای خود در شبکه‌های  اجتماعی، به کاربران دلیلی برای کلیک کردن روی وب سایت خود می‌دهید. در حساب اجتماعی خود، هرچه محتوای با کیفیت بیشتری را به اشتراک بگذارید، ترافیک ورودی بیشتری ایجاد می‌کنید و فرصت‌های تبدیل ایجاد می‌کنید.

افزایش ترافیک از طریق شبکه‌های اجتماعی
افزایش ترافیک سایت شما از طریق شبکه‌های اجتماعی

بهبود رتبه سئو

حضور شبکه‌های  اجتماعی به یک عامل حیاتی در محاسبه رتبه‌بندی تبدیل شده است. این روزها، برای تضمین یک رتبه موفق، الزامات SEO به طور مداوم تغییر می‌کند. بنابراین، دیگر کافی نیست به سادگی وب سایت خود را بهینه کنید و به طور منظم وبلاگ خود را به روز کنید. کسب‌وکارهایی که محتوای خود را در پلتفرم‌های مختلف این حوزه به اشتراک می‌گذارند، سیگنال برند را به موتور جستجو ارسال می‌کنند که از اعتبار، یکپارچگی و ثبات برند شما صحبت می‌کند.

شبکه‌های اجتماعی عامل تقویت سئو
شبکه‌های اجتماعی عامل تقویت سئو

 تیم آرتا تکنیکال در ادامه این مقاله به چیستی شبکه‌های اجتماعی و مزایا و معایب آن می‌پردازد. همچنین شما را راهنمایی می‌کند تا بتوانید به بهترین نحو ممکن فعالیت خود را در این زمینه  آغاز یا تقویت کنید.

شبکه اجتماعی چیست؟

شبکه‌های اجتماعی تمرین استفاده از یک پلت فرم آنلاین اختصاصی برای حفظ تماس، تعامل و همکاری با افراد همفکر، همسالان، دوستان و خانواده است. سایت‌های شبکه اجتماعی محبوب،  مانند فیس بوک، توییتر، اینستاگرام و TikTok و…  به افراد این امکان را‌ می‌دهند تا ارتباطات اجتماعی خود را حفظ کنند، مطلع بمانند و به اطلاعات زیادی دسترسی داشته باشند و همچنین اطلاعات زیادی را به اشتراک بگذارند.  همچنین این وبسایت‌ها بازاریابان را قادر‌ می‌سازند تا به مخاطبان هدف خود دست یابند.

شبکه اجتماعی
شبکه اجتماعی

از زمانی که اولین سایت شبکه اجتماعی SixDegrees.com در سال ۱۹۹۷ راه اندازی شد، سایت‌های شبکه‌های اجتماعی راه درازی را پیموده اند. به گفته DataReportal، تجزیه و تحلیل Kepios از ژانویه ۲۰۲۲ نشان داد که بیش از ۴.۶۲ میلیارد کاربر شبکه اجتماعی در سراسر جهان وجود دارد.

شبکه‌های اجتماعی چگونه کار‌ می‌کنند؟

اصطلاح شبکه اجتماعی مستلزم داشتن ارتباطات در دنیای واقعی و دیجیتال است. امروزه این اصطلاح عمدتاً برای ارجاع به ارتباطات اجتماعی آنلاین استفاده‌ می‌شود. اینترنت این امکان را برای افراد فراهم کرده است که دیگران را پیدا کنند و با آنها ارتباط برقرار کنیم. ارتباط با افرادی که هیچ احتمالی برای ارتباط با آن‌ها نداشتیم.

شبکه‌های اجتماعی چگونه کار‌ می‌کنند؟
شبکه‌های اجتماعی چگونه کار‌ می‌کنند؟

شبکه‌های اجتماعی آنلاین به فناوری و اتصال به اینترنت وابسته است. کاربران‌ می‌توانند با استفاده از رایانه شخصی، تبلت یا تلفن هوشمند خود به سایت‌های شبکه‌های اجتماعی دسترسی داشته باشند. اکثر سایت‌های شبکه‌های اجتماعی بر روی یک پایگاه داده قابل جستجو اجرا می‌شوند که از زبان‌های برنامه‌نویسی پیشرفته مانند پایتون برای سازمان‌دهی، ذخیره و بازیابی داده‌ها در قالبی آسان و قابل فهم استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، Tumblr از محصولات و خدماتی در عملیات روزانه خود مانند Google Analytics، Google Workspace و WordPress استفاده‌ می‌کند.

هدف از شبکه‌های اجتماعی چیست؟

شبکه‌های اجتماعی چهار هدف اصلی زیر را برآورده‌ می‌کند:

اشتراک گذاری

 دوستان یا اعضای خانواده که از نظر جغرافیایی پراکنده هستند،‌ می‌توانند از راه دور متصل شوند و اطلاعات، به روز رسانی ها، عکس‌ها و ویدیوها را به اشتراک بگذارند. شبکه‌های اجتماعی همچنین افراد را قادر‌ می‌سازد تا با افراد دیگری با علایق مشابه ملاقات کنند یا شبکه‌های اجتماعی فعلی خود را گسترش دهند.

اشتراک گذاری از اهداف شبکه‌های اجتماعی
اشتراک گذاری از اهداف شبکه‌های اجتماعی

یادگیری

شبکه‌های اجتماعی به عنوان بسترهای یادگیری عالی عمل‌ می‌کنند. مصرف‌کنندگان می‌توانند فوراً اخبار فوری را دریافت کنند، به‌روزرسانی‌های مربوط به دوستان و خانواده را دریافت کنند، یا از آنچه در جامعه آنها اتفاق می‌افتد مطلع شوند.

یادگیری از اهداف شبکه‌های اجتماعی
یادگیری از اهداف شبکه‌های اجتماعی

تعامل

در حال تعامل شبکه‌های اجتماعی با شکستن موانع زمان و فاصله، تعاملات کاربر را افزایش‌ می‌دهد. با فناوری‌های ارتباطی ویدیویی مبتنی بر ابر مانند واتس‌اپ یا لایو اینستاگرام، مردم می‌توانند رو در رو با هر کسی در جهان صحبت کنند.

بازاریابی

شرکت‌ها ممکن است از خدمات شبکه‌های اجتماعی برای افزایش آگاهی از برند با کاربران پلتفرم، بهبود حفظ مشتری و نرخ تبدیل، و ارتقای هویت برند و صدا استفاده کنند.

بازاریابی از اهداف شبکه‌های اجتماعی
بازاریابی از اهداف شبکه‌های اجتماعی

مزایا و معایب شبکه‌های اجتماعی چیست؟

شبکه‌های اجتماعی‌ می‌تواند یک شمشیر دولبه باشد. از یک سو، مزایای اجتماعی بی‌نظیری را ارائه می‌کند، اما همچنین می‌تواند مردم را در برابر انتشار اطلاعات نادرست، و همچنین تهدیدات حریم خصوصی و امنیتی آسیب‌پذیرتر کند.

مزایای شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی مزایای زیر را برای مصرف کنندگان و مشاغل ارائه‌ می‌دهد:

آگاهی از برند

شبکه‌های اجتماعی شرکت‌ها را قادر‌ می‌سازد تا با مشتریان جدید و فعلی ارتباط برقرار کنند. این به ارتباط بیشتر برندها و ارتقای آگاهی از برند کمک‌ می‌کند.

قابلیت دسترسی

قابلیت دسترسی فوری با پاک کردن مرزهای فیزیکی و مکانی بین افراد، وب سایت‌های شبکه‌های اجتماعی‌ می‌توانند دسترسی فوری را فراهم کنند.

جذب مخاطب

دنبال کننده ایجاد‌ می‌کند. سازمان‌ها و کسب‌وکارها می‌توانند از شبکه‌های اجتماعی برای ایجاد فالوور و گسترش دامنه دسترسی خود در سطح جهانی استفاده کنند.

موفقیت تجاری

موفقیت تجاری نظرات و نظرات مثبتی که توسط مشتریان در پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی ایجاد‌ می‌شود‌ می‌تواند به بهبود فروش و سودآوری کسب و کار کمک کند.

موفقیت تجاری از مزایای شبکه‌های اجتماعی
موفقیت تجاری از مزایای شبکه‌های اجتماعی

ترافیک وب

شبکه‌های اجتماعی ترافیک وب سایت را افزایش‌ می‌دهد. کسب و کارها‌ می‌توانند از پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی برای تقویت و هدایت ترافیک ورودی به وب سایت‌های خود استفاده کنند. آنها‌ می‌توانند به این هدف دست یابند، به عنوان مثال، با افزودن تصاویر الهام بخش، استفاده از پلاگین‌ها و دکمه‌های رسانه‌های اجتماعی قابل اشتراک گذاری، یا تشویق پیوندهای ورودی.

معایب شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی همچنین دارای معایبی است که تیم آرتا تکنیکال در ادامه به آن اشاره کرده‌اند.

شایعات و اطلاعات نادرست

 اطلاعات نادرست می‌تواند از شکاف‌های پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی عبور کند و باعث خرابی و عدم اطمینان در بین مصرف‌کنندگان شود. اغلب، مردم به جای تأیید منابع، هر چیزی را که در سایت‌های شبکه‌های اجتماعی ارسال می‌شود، به صورت واقعی می‌گیرند.

امنیت داده‌ها و نگرانی‌های حفظ حریم خصوصی

 سایت‌های شبکه‌های اجتماعی‌ می‌توانند به طور ناخواسته داده‌های مصرف کننده را در معرض خطر قرار دهند. به عنوان مثال، اگر یک سایت شبکه اجتماعی با نقض داده مواجه شود، کاربران آن پلتفرم به طور خودکار زیر رادار قرار‌ می‌گیرند. بر اساس گزارش Business Insider، نقض اطلاعات در آوریل ۲۰۲۱ باعث افشای اطلاعات شخصی بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر فیس بوک شد.

فرآیند زمان بر

تبلیغ یک کسب و کار در رسانه‌های اجتماعی نیاز به نگهداری و نگهداری مداوم دارد. ایجاد، به‌روزرسانی، آماده‌سازی و زمان‌بندی پست‌های منظم می‌تواند مورد توجه قرار گیرد مقدار زمان قابل مصرف این امر‌ می‌تواند به ویژه برای مشاغل کوچکی که ممکن است کارکنان و منابع اضافی برای اختصاص دادن به بازاریابی رسانه‌های اجتماعی نداشته باشند، دشوار باشد.

فرآیند زمان بر از معایب شبکه‌های اجتماعی
فرآیند زمان بر از معایب شبکه‌های اجتماعی

انواع مختلف شبکه‌های اجتماعی چیست؟

در حالی که دسته بندی‌های مختلفی از سایت‌های شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، پنج نوع رایج ترین آنها عبارتند از:

ارتباطات اجتماعی

 این یک نوع شبکه اجتماعی است که در آن افراد از طریق پروفایل‌های آنلاین و به روز رسانی با دوستان یا اعضای خانواده در ارتباط هستند یا از طریق علایق مشابه دوستان جدیدی پیدا‌ می‌کنند. نمونه‌های معروف عبارتند از فیس‌بوک، اینستاگرام، توییتر، Yelp و Myspace.

ارتباطات اجتماعی نمونه‌ای از انواع مختلف شبکه‌های اجتماعی
ارتباطات اجتماعی نمونه‌ای از انواع مختلف شبکه‌های اجتماعی

ارتباطات حرفه‌ای

 این سایت‌های شبکه‌های اجتماعی که برای حرفه‌ای‌ها طراحی شده‌اند، ممکن است شامل یک انجمن عمومی باشند که در آن متخصصان می‌توانند با همکاران ارتباط برقرار کنند یا یک پلتفرم انحصاری بر اساس مشاغل یا سطوح علاقه خاص ارائه دهند. لینکدین و توییتر رایج ترین نمونه‌ها هستند.

اشتراک‌گذاری

به اشتراک گذاری چند رسانه‌ای شبکه‌های اجتماعی مختلف، خدمات اشتراک‌گذاری ویدئو و عکاسی از جمله یوتیوب و فلیکر را ارائه می‌کنند.

اطلاعاتی

 شبکه‌های اجتماعی آموزشی، یادگیری از راه دور را ترویج می‌کنند و دانش‌آموزان و معلمان را قادر می‌سازند تا در پروژه‌های مدرسه همکاری کنند، تحقیقات انجام دهند و از طریق وبلاگ‌ها و انجمن‌ها تعامل داشته باشند. Google Classroom، LinkedIn Learning و ePals نمونه‌های محبوبی هستند.

شبکه‌های اجتماعی اطلاعاتی نمونه‌ای از انواع مختلف شبکه‌های اجتماعی
شبکه‌های اجتماعی اطلاعاتی نمونه‌ای از انواع مختلف شبکه‌های اجتماعی

آموزشی

 شبکه‌های اجتماعی آموزشی، یادگیری از راه دور را ترویج می‌کنند و دانش‌آموزان و معلمان را قادر می‌سازند تا در پروژه‌های مدرسه همکاری کنند، تحقیقات انجام دهند و از طریق وبلاگ‌ها و انجمن‌ها تعامل داشته باشند. Google Classroom، LinkedIn Learning و ePals نمونه‌های محبوبی هستند.

شبکه‌های اجتماعی آموزشی
شبکه‌های اجتماعی آموزشی
تهیه کننده: فرزانه خواجه‌پور
جهت کسب اطلاعات بیشتر، با همکاران ما در گروه آرتاتکنیکال تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *