بازاریابی مجازی

بیگ دیتا چیست؟

بیگ دیتا

بیگ دیتا به حجم زیادی از دیتا اطلاعات گفته می‌‌شود. که این اطلاعات در زمانی کوتاه و با سرعت و دقت زیادی تجزیه و تحلیل می‌‌شود. این اطلاعات به دو صورت ساختار یافته (دسته‌‌بندی شده) یا غیر ساختار یافته (اطلاعات تصادفی) تقسیم می‌شوند.

 در بیگ دیتا حجم اطلاعات اهمیت و اولویت ندارد؛ بلکه نوع استفاده و بهره‌‌برداری از این اطلاعات توسط سازمان‌‌ها و تجارت‌‌ها است که مهم است.

کلان داده در واقع سیستمی جامع برای کسب‌‌وکارها به خصوص کسب‌‌وکارهای بزرگ است.  آن‌ها می‌توانند از طریق اطلاعات حجیم به دست آمده از سیستم کلان داده، برای آینده کاری خود برنامه ریزی کنند.

ایده بیگ دیتا

بیگ دیتا در اوایل قرن بیست و یک، روی تجارت‌‌های مدرن تأثیر شگفت انگیز خود را شروع کرد. دقیقا هم‌زمان با پیشرفت صنعت‌‌ها و تکنولوژی‌‌ها، جای خالی سیستمی که بتواند اطلاعات زیاد را در زمان کم به مرحله پردازش برساند حس می‌شد.

 به همین دلیل کمپانی‌‌های بزرگ از راهکارهای جدید استفاده کردند. و به مرور زمان سیستم یکپارچه Big Data را به مرحله بهره‌‌برداری رساندند.

تعاریف مربوط با موضوع بیگ دیتا

بیگ دیتا چیست
بیگ دیتا چیست

موضوع بیگ دیتا به صورت تعریفی به صورت ۳ V یا سه حرف V معرفی شده است که حرف ابتدایی چهار ویژگی اصلی این مبحث شناخته می‌‌شوند. در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

Volume  (حجم):

نخستین خصوصیت بیگ دیتا مقدار یا حجم اطلاعات آن است که  Volumeنامیده می‌شود. سازمان‌ها و نهادهای مختلف با جمع‌آوری داده و اطلاعات از منابع مختلف پایگاه داده‌ها را طراحی می‌کنند. این اطلاعات شامل مواردی مثل اطلاعات مربوط به حجم معاملات و تبادلات تجاری، اطلاعات دریافت شده از شبکه‌های مجازی یا اطلاعات طبقه‌بندی شده دیگر هستند.

مقدار زیاد اطلاعات یکی از چالش‌های بزرگ برای کسب‌وکارهای قدیمی بود. زیرا آگاهی نداشتند که چطور و در چه مکانی اطلاعات را جمع‌آوری و ذخیره‌سازی کنند. اما با کمک بیگ دیتا و استفاده از تکنولوژی‌های هوشمند، این مشکل برطرف شده است.

 Velocity (سرعت):

دومین خصوصت با اهمیت در بیگ دیتا، سرعت فرآیندهای آن است. مبادلات اطلاعات باید با سرعت زیادی انجام شود. فرآیند بیگ دیتا سرعت بسیار بالایی در فرآیند ها دارد و اطلاعات حجیم را با کمترین اشتباه، تحلیل و پردازش می‌کند.

 

Variety (تنوع):

فرمت و نوع اطلاعات با یکدیگر متفاوتند. انواع اطلاعات می‌توانند به شکل متنی، تصویری، صوتی و یا کدهای صفر و یک باشند. این تنوع و گوناگونی سبب ایجاد دسته‌بندی‌هایی برای جمع‌آوری و ذخیره‌سازی اطلاعات شده است.

چه سازمان‌هایی از بیگ دیتا استفاده می‌کنند؟

big data
big data

  • سیستم‌های بانکداری
  • سیستم‌های آموزشی
  • ارگان‌های دولتی
  • سازمان‌های بهداشتی و سلامتی
  • کارخانه‌ها، فروشگاه‌ها و شرکت‌های تجاری

منابع اصلی دسترسی به اطلاعات بیگ دیتا

به طور کل کلان داده  با چندین شیوه قابل دسترس هستند اما سه منبع اصلی آن شامل موارد زیر است:

  1. جریان داده‌های آنلاین

نخستین شیوه کسب اطلاعات بیگ دیتا، تولید یک شبکه اطلاعاتی از دستگاه های متنوع است که به صورت یکپارچه به هم متصل شده باشند. به اینگونه سیستم‌ها اصطلاحاً جریانه داده‌ها یا Streaming Data گفته می‌شود. سیستم‌ها، سرورها و کامپیوترهای شبکه شده با یکدیگر مثالی از این نوع سیستم است. اینترنت منبع اصلی تبادل اطلاعات در این شبکه‌ها است.

  1.  شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی تأثیر بسیار زیادی در موضوع کسب‌وکار آنلاین و حتی کسب‌وکار سنتی گذاشته‌اند. این شبکه‌ها یکی از پراستفاده‌ترین منابع کاربردی برای جمع‌آوری اطلاعات است. میلیاردها اطلاعات جدید در این شبکه‌ها منتشر شده است. اطلاعات این شبکه ها در هرثانیه به روز رسانی می‌شوند، این موضوع باعث شده تا شبکه‌های اجتماعی به یکی از بزرگترین رسانه‌ها و منابع اطلاعاتی تبدیل شوند.

  1.  منابع در دسترس عمومی

به جز موارد ذکر شده، بسیاری از منابع عمومی وجود دارند که می‌توانید با استفاده از آن‌ها اطلاعات کسب کنید. از جمله: آژانس‌های خبری، سایت‌ها، پایگاه‌های اطلاعاتی، آماری دولتی. در خیلی مواقع این اطلاعات می‌توانند به شما کمک کنند.

کلان داده

اطلاعات بیشتر

جهت اطلاعات بیشتر می‌توانید مطالب صفحه آموزش بازاریابی دیجیتال را مشاهده فرمایید. تیم آرتا تکنیکال در زمینه شبکه اجتماعی و مشاوره تخصصی خدمات با کیفیت ارائه می‌کند.
تهیه کننده: مریم فرمانیه
جهت کسب اطلاعات بیشتر، با همکاران ما در گروه آرتاتکنیکال تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *